Milí zákazníci, rádi bychom Vás upozornili na změnu otevírací doby. Prodejna bude otevřena od pondělí do pátku 9.00 - 12.00, 12.30 - 17.00. Sobota a neděle ZAVŘENO. Děkujeme za pochopení.

Jak repasovat baterie na elektrokolo

Zima je období, kdy na elektrokole velká část zákazníků pochopitelně nejezdí, ale je to také ideální doba pro repasování baterie. Pokud máme již během předchozí letní sezony nějaké pochybnosti o stavu baterie v elektrokole (znatelný úbytek kapacity baterie, samovolné vypínání elektrokola během jízdy atd..), neváhejte a zastavte se k nám na kompletní test Vaší baterie. Na konci testu vytiskneme detailní vybíjecí protokol o stavu, počátečních a koncových hodnotách Vaší baterie.

Pokud je baterie již ve špatném stavu, můžete si být těměř jistí, že po zimní pauze již nebude fungovat těměř vůbec nebo s velmi malým dojezdem v řádech jednotek kilometrů. V tomto případě máte 2 možnosti. Ta první je koupě baterie zcela nové (u starších modelů může být se skladovou dostupností) nebo baterii repasovat (vyměnit v baterii špatné články za nové). Repasované baterie mají několik výhod, ale také nesou jisté riziko. Mezi hlavní výhody patří cena repase.

V porovnání s baterií novou bude úspora minimálně 30% ceny. Dále máte jistotu, že v průběhu samotné repace budou použity vždy originální články - LG, Samsung, Panasonic. Mezi další výhody bych určitě zmínil navýšení celkové kapacity v průběhu repase, která může být větší i o 100%, tudíž i dojezd elektrokola může být až dvounásobný. Na nové články máte vždy 2 roky záruku. Nyní bych chtěl zmínit i nějaké nevýhody. Může se Vám stát, že v budoucnu nebudou na baterii fungovat některé komponenty, které zůstaly původní (spínací skříňka u klíčkovýh baterií, BMS atd.) a je nutná i jejich výměna. Ikdyby ale tyto komplikace nastaly, pořád budete pod cenou nové baterie. Jako úplně poslední výhodu repasování Vaší staré baterie v zimním období je velmi krátká doba realizace, která bude v řádech jednoho až dvou týdnů. V případě repasování baterii v období hlavní sezony je čekací doba mnohem delší, rádově tři až pět týdnů.

 


Příklady možností repase baterie včetně cen nalezte na našem e-shopu zde.

 

Výhody repase

  • Úspora ceny oproti koupě nové baterie 30% i více.
  • Možnost navýšení kapacity až o 100%.
  • Použití pouze PROFI článků od renomovaných výrobců.
  • 2 roky záruka na nové články.